mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

Verdenssprog

Verdenssprog
Engelsk A
Spansk A
Tysk B/Fransk B

Vil du gerne gøre hele verden til din verden? Og vil du gerne kunne kommunikere på flere sprog end engelsk? Så er det her studieretningen for dig. Du får solide mundtlige og skriftlige sprogkundskaber i tre verdenssprog - og kan endda vælge et mere.

Verdenssprog sætter sprog og kommunikation i centrum. Vi arbejder med at forstå kulturelle, samfundsmæssige og sproglige problemstillinger i de lande, der knytter sig til sprogene, og inddrager både landenes litteratur, historie og samfundsforhold.

Engelsk er i dag det sprog, der anvendes mest i international sammenhæng. I engelsk lærer du derfor at kommunikere både mundtligt og skriftligt, så du kan begå dig ikke blot i engelsksprogede lande, men i det meste af verden. Du lærer at analysere sagprosa, medietekster, film, sangtekster, noveller, romaner og meget mere.

Spansk er et verdenssprog, der strækker sig fra Californien i USA til Argentina, og fra Barcelona til Málaga. Du lærer at tale og skrive spansk og at forstå de spansktalende landes kulturer ved at analysere og arbejde med både samfundsfaglige og litterære tekster.

Som tredje sprog kan du vælge enten tysk eller fransk. I begge fag arbejder du med det pågældende lands historie, samfundsforhold og litteratur for at lære at kommunikere på et højt fagligt niveau.

Kravet om matematik B og et naturvidenskabeligt fag på B-niveau falder bort i denne studieretning. Her er det tilstrækkeligt med matematik på C-niveau samt fysik C og to andre naturvidenskabelige fag på C-niveau.

Overvejer du at søge ind på Øregård?

Så kom på besøgsdag og følg en almindelig skoledag i en af vores 1.g-klasser. Du er på besøg sammen med andre besøgselever. Der er besøgsværter fra Øregård, som glæder sig til at vise jer rundt og fortælle om skolen. Besøgsværterne er sammen med jer hele dagen. En besøgsdag varer fra kl. 8.30 - ca. kl. 14.00.

Se hvilke dage, der er besøgsdage, og tilmeld dig HER.