Øregård Gymnasium

Er du Team Danmark-elev, og dermed en af de dygtigste til din sportsgren i Danmark eller måske endda i verden, kræver det stort overskud også at gå i gymnasiet. På Øregård gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dig, så vi i fællesskab sikrer, at du finder balance mellem sport og uddannelse

Elitesport er en del af Øregårds DNA, og det betyder, at vi har indgående kendskab til, hvad det kræver at få studenterhuen i hus samtidig med, du udøver topsport. Vi tilbyder vores elitesportselever på enten Team Danmark- eller Gentofteordningen en hel række fordele og hjælp til at få en ungdomsuddannelse uden at gå på kompromis med en professionel tilgang til den sportsgren, du udøver.

I praksis betyder det bl.a.:
 • Mulighed for et års forlængelse af gymnasieforløbet, dvs. et 4-årigt forløb                               .
 • Supplerende undervisningstimer ved fravær grundet Team Danmark-aktiviteter.
 • Godskrevet fravær for aktiviteter i Team Danmarkregi.
 • Fleksibilitet ved afleveringer og eksaminer ifb. m. sportsstævner.
 • Støtte og vejledning fra Øregårds Team Danmark-koordinator, Line Birch Overbye.
 • Støtte og vejledning fra Øregårds Gentofteordning-koordinator, Christian Dan Yde Nielsen.
 • Morgentræning tirsdag og torsdag morgen.
 • Fri afbenyttelse af Øregårds styrketræningslokale.
 • Deltagelse i arrangementer med eliteidrætsfolk og eliteidrætseksperter.
 • Et stort og velfungerende eliteidrætsmiljø med ligesindede eliteidrætselever.

Som Team Danmark-elev kan du vælge mellem to Team Danmark-studieretninger:

 • Krop og Liv
 • International Politik og Økonomi

Her bliver der taget særlige skemamæssige hensyn til fx. morgentræning og fordeling af fag.

Du kan også vælge mellem alle andre studieretninger, hvor du følger klassens almindelige skema, men hvor der bliver taget hensyn til dine sportslige aktiviteter.

Gentofteordningen

Som noget helt særligt kan du i Gentofte Kommune også søge Gentofteordningen. Den fungerer i praksis mere eller mindre som Team Danmark, og er en god mulighed for at kombinere elitesport og skole, hvis du ikke er godkendt Team Danmark-elev. Læs mere herunder:

Har du spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til vores eliteidrætskoordinatorer: 

Team Danmark-koordinator, Line Birch Overbye: Mail: Ov@orgd.dk
Gentofteordning-koordinator, Christian Dan Yde Nielsen: Mail: CN@orgd.dk

Derfor valgte jeg Øregård

Lærerne er mega gode til at hjælpe

Signe Marie Brünning Conradsen, Ridebanespring-rytter 

Hvorfor valgte du Øregård Gymnasium?
Jeg valgte Øregård gymnasium, fordi mange af mine venner fra sporten gik på ØG i forvejen eller skulle starte der – og fordi jeg godt ville gå på en skole, hvor der var mulighed for at have Team Danmark-ordning. Sidst, men ikke mindst er det rart med de gode og flotte faciliteter.

Hvordan får du hjælp til balancen mellem sport og studier?
Man får både hjælp af Line og Christian som er Team Danmark-vejledere til at fortælle om, hvordan man synes, det går med de forskellige fag og med sporten. Samtidig synes jeg også, at lærerene er mega gode til at hjælpe og forklare, hvis der er noget, man ikke har forstået grundet fravær. Jeg er glad for, at man kan få udskudt sine afleveringer, hvis man f.eks. har et stort stævne samtidig med en aflevering.

Hvad er det bedste ved at gå på Øregård?
Jeg synes, at det bedste ved at gå på Øregård er alle mine gode venner og fællesskabet generelt. Der er virkelig mange fester og aktiviteter, som gør, at man bliver rystet sammen. Udover det har skolen en masse fede faciliteter, som f.eks. fittness-lokalet og undergrunden.

Hvad er dine fremtidsdrømme?
Mine fremtidsplaner er at færdiggøre gymnasiet og søge ind på medicinstudiet. Min plan er, at jeg gerne vil fortsætte med at ride, men jeg er også indstillet på, at jeg nok kommer til at fokusere mest på min uddannelse fremfor min sport efter gymnasiet. Jeg håber dog stadig på, at jeg kan ride på et højt niveau og undervise andre.

Jeg kan få udskudt afleveringer ved turneringer

Clara Rybak Andersen, Elitesvømmer 

Hvorfor valgte du Øregård Gymnasium?
Da jeg skulle vælge gymnasium, gik jeg op i, at det var placeret omkring mit hjem og tæt på svømmehallen, hvilket ØG er. Derudover betød det meget for mig, at jeg kunne tage studentereksamen over fire år med Team Danmark. Jeg kendte et par svømmere, som allerede gik på Øregård, og de talte meget positivt om gymnasiet. Derfor blev Øregård hurtigt min førsteprioritet. Afslutningsvis håbede jeg selvfølgelig at møde nogle nye gode venner her, og efter orienteringsaftenen kunne jeg mærke, at Øregård havde et virkelig fedt fællesskab.

Hvordan får du hjælp til balancen mellem sport og studier?
Øregård er meget hjælpsomme og åbne, når det kommer til at give plads og til at dyrke en sport på højt plan samtidig med, at man går på gymnasiet. Skolen arrangerer forskellige workshops for Team Danmark elever, hvor man blandt andet kan lære om det mentale aspekt ved sport. Derudover kan jeg altid få udskudt aflevering eller andre store opgaver, og det er et meget stort frirum og en kæmpe hjælp i de situationer, hvor man ikke kan have fuldt fokus på både skole og sport.

Hvad er det bedste ved at gå på Øregård?
Jeg synes rigtig godt om Øregård. Både det faglige og det sociale sidder lige i skabet. Alle lærerne er super dygtige, og alle elever er enormt søde og hjælpsomme. Elitesport kræver meget tid, og det er både elever og undervisere heldigvis meget forstående og støttende overfor.

Hvad er dine fremtidsdrømme?
Efter gymnasiet har jeg planer om at tage et sabbatår, hvor jeg kan fokusere på min sport. Jeg har tænkt mig at blive ved med at dyrke min sport så længe, jeg er motiveret, har et mål og kan se fremskridt. Derefter vil jeg rigtig gerne have en uddannelse. Jeg er meget vild med matematik og science, men jeg har endnu ikke besluttet mig for en bestemt uddannelse.

ØG ligger tæt på mit hjem

Frederik Vedel Perlman, Fodboldspiller 

Hvorfor valgte du Øregård Gymnasium?
Jeg valgte Øregård, fordi jeg har hørt godt om det fra familie og venner, og så ligger det tæt på, hvor jeg bor.

Hvordan får du hjælp til balancen mellem sport og studier?
Øregård giver mig mulighed for at gå til morgentræning uden, at jeg får fravær, og hvis mit skema er meget presset, så er der også mulighed for at kunne få forlænget mine afleveringsfrister.

Hvad er det bedste ved at gå på Øregård?
Det jeg bedst kan lide ved at gå på Øregård, er det sociale fælleskab.

Hvad er dine fremtidsdrømme?
Min store drøm er selvføljelig at kunne leve af at spille fodbold, men indtil det sker, vil jeg fortsætte med at videreuddanne mig ved siden af.