Øregård Gymnasium

Velkommen til Introugen på Øregård

Endelig er det tid til at tage godt mod de nye ØGére, som vi glæder os til at give en rigtig sjov og hyggelig introuge her på Øregård.

09.08.2022
ØG-Red

Velkommen til Introugen på Øregård

Endelig er det tid til at tage godt mod de nye ØGére, som vi glæder os til at give en rigtig sjov og hyggelig introuge her på Øregård. I Introugen er der traditionen tro fuldt fokus på skolens værdier, som er faglighed, fællesskab og dannelse.

Introugen er tilrettelagt i et tæt samarbejde mellem introværter, lærere og ledelse, så alle nye 1. g ére kan være helt sikre på at få en tryg start på livet som gymnasieelev og dermed et rigtig godt fundament for at få nye venner og samtidig at lære Øregårds lærere, bygninger og kultur at kende.

Alkoholkultur i introugen på ØG

I øjeblikket er der øget politisk fokus på unges alkoholkultur i hele landet.

På Øregård Gymnasium har vi allerede igennem flere år arbejdet målrettet på, at alkohol ikke skal fungere som centrum for fællesskaber samt, at ingen skal føle sig presset til at indtage alkohol. Vi tog allerede hul på diskussionen om alkohol til fester og caféer i samarbejde med vores elevråd sidste år – ligesom vi i mange år har serveret alkoholfrie drinks til skolens fester og cafeer. Vi tager med andre ord anbefalingerne fra bl.a. Sundhedsstyrelsen seriøst og arbejder på at gennemføre en kulturændring gradvist i tæt dialog med vores elever.

Til introcaféen har vi helt konkret besluttet, at eleverne kun får mulighed for at købe max to fadøl til Introcaféen fredag den 12. august, når det officielle program er overstået.

Resten af introarrangementet er naturligvis alkoholfri.

Vi glæder os til at møde dig! 😊