Øregård Gymnasium

Pretzeln, Apfelschorle, Knackwurst og fine oplæg til Tysk valgfest på Øregård

Hele 2.g årgangen var samlet, da vi den 23. september varmede op til det tyske valg 2021.

28.09.2021
Redaktionen

Den 26. september var der valg i Tyskland. Dagen markerede ikke bare et nybrud i tysk politik, med en vælgerlussing til CDU og die Linke, og fremgang til de Grønne og SDU. Nej valget 2021 markerer også starten på slutningen for den ikoniske tyske kansler, Angela Merkel, der gennem 16 år har styret Tyskland, Europa og den vestlige verden gennem alvorlige kriser. Med sin afventende og kompromissøgende politiske stil, har hun formået at tilfredsstille en usædvanligt bred vælgerskare, og samtidigt optrådt som et stabilt anker for internationale forhandlinger under fx finanskrise, flygtningekrise og Brexit. Hun er pragmatisk i en grad, så hun endda har lagt navn til en helt ny politisk strategi – nemlig asymmetrisk demobilisering (at man langsomt overtager modstanderes synspunkter, for derved at demobilisere vælgergrupper). Merkel har derfor også fået kritik for sin håndtering af både klimakrise og corona-krisen, hvor der blev efterspurgt hurtigere og klarere handling, end den afventende Merkeln kunne levere.

Alt dette blev 2.g’erne klogere på, da Marc-Christoph Wagner holdt oplæg. Bagefter holdt Kerrin Linde, der er udlandsredaktør på Kristeligt Dagblad, et spændende oplæg om det aktuelle tyske valg. Dagen blev afsluttet med tyske knackwurst og en enkelt tysk (og belgisk) øl.

Marc Christoph Wagner fortæller om Angela Merkel Tyske Pretzeln og Apfelschorle – tak til kantinen for at varme 250 pretzeln;-) Kerrin Linde underholder om det aktuelle tyske valg Mere Marc Christoph Wagner Og sidst – tyske pølser og tyske øl.