Øregård Gymnasium

Træning til DM i Science er i fuld gang

Træning til det årlige DM I Science er i fuld gang her på Øregård. Eleverne får trænet op til konkurrencer og har det sjovt imens

05.12.2022
Frederik Emil Nibe Valentin , ØG-Red

Der bliver målt og vejet præcist, grint og samarbejdet til opvarmningen til DM i Science. Eleverne fra 1y og 1x er i sving med deres træning til konkurrencen. Eleverne får en masse læring samtidig med, at de hygger sig med opvarmningen.

 

DM i Science er en konkurrence i fysik og videnskab, og eleverne på Øregård er allerede i fuld gang med at øve. Eleverne lærer både at fejle, og at forbedre deres evner, mens de varmer op til konkurrencen. I første omgang sendes eleverne til Sorø Akademi for at dyste mod andre danske gymnasier. To finalister fra konkurrencen i Sorø sendes videre til Letland for at dyste mod andre europæiske lande.

Underviser i både fysik og kemi på Øregård Gymnasium, Nikolaj Melander, mener, at science er sjovt og lærerigt.

Han udtaler: ”For det første er science sjovt, men det er også meget vigtigt, da vi skal bruge videnskaben til at redde liv, gøre liv bedre og meget andet. En videnskabelig uddannelse giver også et godt job med god løn.

Han anbefaler varmt at tage en videnskabelig studieretning og opfordrer eleverne til at overveje det. I mellem tiden kan alle elever mødes om at heppe på kandidaterne, der stiller op til DM i Science.