Øregård Gymnasium

Pressemeddelse: Vågne hele natten til ”Nat på Experimentarium”

1.g – årgangen fra Øregård Gymnasium går ikke i seng

15.09.2023
ØG-Red

 

Danske gymnasier arbejder løbende på at få flere 1.g.-elever til at vælge de naturvidenskabelige studieretninger. Unge forbinder typisk naturvidenskabelige fag med stort arbejdspres, hård faglighed og mange afleveringer. Det ønsker Øregård Gymnasium at ændre, og derfor sender de hele den nye 1.g årgang bestående af 250 elever med til eventet Nat på Experimentarium, som løber af stablen natten mellem den 21. og 22. september.

 

På Experimentarium skal eleverne holde sig vågne hele natten, mens de sammen med en række piloter i form af udvalgte studerende fra landets videregående science-uddannelser udfører naturvidenskabelige eksperimenter, får ny viden, bliver rystet sammen og har det sjovt i Experimentariums udstillinger.

 

Målet er at nedbryde elevernes fordomme om de naturvidenskabelige fag og samtidig åbne deres øjne for fremtidige jobmuligheder indenfor STEM-fagene. Det hele kulminerer i en stor opmærksomhedstest forestået af en forsker fra Aarhus Universitet, der skal gøre eleverne opmærksomme på betydningen af manglende søvn for det faglige niveau og for trivsel, før eleverne får lov at tage hjem i seng kl. 6 næste morgen.

 

Kristoffer Horn fra Øregård Gymnasium er en af initiativtagerne, og han udtaler:

 

Vi har længe haft et ønske om at øge elevernes nysgerrighed for de naturvidenskabelige fag, fordi det er afgørende for at løse nogle af de store globale kriser, vi står i. Udfordringen er, at unge ofte forbinder science- fagene med enormt højt arbejdspres. Det vil vi gerne ændre på ved at bringe legen tilbage i det naturvidenskabelige klasserum.

 

Valget faldt på Experimentarium som samarbejdspartner, fordi Experimentarium netop er kendt for at få leg og læring til at gå hånd i hånd.

 

Experimentarium har mange års erfaring med at kombinere leg og eksperimenter med høj faglighed, og vores elever kender dem ofte fra tidligere besøg og forbinder Experimentarium med noget positivt. At vi kan indtage Experimentarium en hel nat, gør det til en unik oplevelse, som eleverne forhåbentligt altid vil huske,” siger han.

Nat på Experimentarium vil hele natten have besøg af en filmdokumentarist, som filmer eleverne til en dokumentar, som blandt andet skal bruges til formidling af projektet blandt en række interessenter.

Nat på Eksperimentarium er støttet af Region Hovedstaden og er den første af tre dele af Verdensmålsuddannelsen, som Øregård Gymnasium i samarbejde med bl.a. DTU, Fonden for Entreprenørskab og Experimentarium faciliterer igennem en tre-årig periode.

For mere info eller ønske om at reportere fra eventet:

 

Kontakt: Kristoffer Horn Jensen, koordinator, Øregård Gymnasium.

 

M: kh@orgd.dkT: 22 77 35 3