Øregård Gymnasium

Plant et frø for fremtiden

Øregårds Miljøudvalg er glade og stolte over at kunne præsentere det første af flere grønne initiativer på Øregård. Det sker i samarbejde med de dygtige folk fra Havero Planteskole på Emdrupvej, og du kan se resultatet på taget af Øregårds Innovationsbygning.

15.10.2021
Ella Louise Heiberg

På taget af den nye bygning står der nu 3 store og enormt flotte plantekrukker. I hvert af dem er der plantet et træ, der er udvalgt fordi det passer til vores nordiske klima, og fordi de komplimenterer hinanden med duft, blomster og frugt på forskellige tidspunkter. Vi har fået et æbletræ, en vandgran og et japansk kvædetræ.

Krukkerne indeholder derudover alverdens planter rundt om træets rod. Her finder du fx storkenæb, katteurt, alunrod og stjerneskærm. Ifølge de dygtige gartnere fra Havero Planteskole, så mangler kloden op mod en trillion træer. Hvert et træ tæller altså. Men ligeså vigtigt er det, at de planter, der vokser på taget, styrker biodiversiteten i den danske natur. For som de to søde gartnere også fortalte, så gør planterne faktisk en forskel for insekterne og deres overlevelse, hvilket er afgørende for naturen.

   

Derudover skaber planterne et smukt rum på taget, hvilket betyder, at taget på inno-huset nu får et æstetisk løft. De pynter og er med til at gøre tagterrassen endnu mere attraktiv.

Årstiden er næsten perfekt, for selvom taget bliver benyttet en smule mindre af ØG’s elever lige nu – sammenlignet med når vejret er varmt og solen skinner, så er det nemlig nu at det er allerbedst at plante. Træerne får ro til at vænne sig til deres nye habitat, før vækstperioden sætter ind til foråret.

Miljøudvalget  håber, at alle på ØG vil være med til at tage godt i mod og passe godt på de 3 nye venner på taget. Og hvem ved? Måske der snart kommer endnu flere planter til.