Øregård Gymnasium

På besøg hos bæredygtig tekstiludvikler

Som et statement på rejsen mod at blive et mere grønt gymnasium, er elevrådet blevet enige om, at producere nye og mere bæredygtige ØG-hoodies til skolens elever og ansatte

12.01.2022
Carla Hillestrøm

Her på Øregård er der bred enighed om, at vi skal blive et grønnere gymnasium. I den forbindelse har elevrådet taget et tiltag, som handler om at bidrage til en grønnere tekstilindustri ved at ØG´s nye hoodie er bæredygtig.

Det blev vi nysgerrige på -og derfor tog vi, Carla og Pauline fra ØG-Redaktionen, på besøg hos producenterne for at blive klogere på, hvordan det hænger sammen, at vi kan kalde ØG´s nye hoodies for bæredygtige.

Er det her bæredygtigt?
Man kan stille sig selv spørgsmålene, er det her bæredygtigt? Hvornår er noget bærdygtigt?  Er noget overhovedet bæredygtigt i den her verden? Hvor meget skal man ofre, og hvor langt kan man gå i en grønnere retning?

Det kan være rigtig svært at finde bæredygtige tekstiler, som er oprigtigt grønne og bæredygtige. Derfor blev der også ofret tid på en grundig efterforskning fra skolen side for at finde de bedst mulige hoodies, som kunne følge den grønne tankegang.

En indsats for klimaet
Trøjerne, som kan købes på ØG´s Kontor, er produceret af virksomheden Makershirt. Virksomheden er et tekstiltrykkeri, som har omtanke for naturen, 0g brænder for at gøre verden til et bedre og grønnere sted at være.

Virksomheden er udsprunget fra den tekstilpolitiske tænketank Tekstilrevoultionen, som har til mål at: ”Gøre tekstilindustriens miljø og klimaaftryk positivt. Sikre anstændige arbejdsforhold i tekstilindustrien” og ”klæde aktører på så de kan træffe beslutninger på det bedst mulige grundlag”.

For at opnå de overstående mål arbejder Tekstilrevoultionen sammen med virksomheder som fx Makershirt, der har fået certifikatet SA8000. Certifikatet er ekstremt anerkendt og er bygget op omkring otte krav på forskellige områder, som virksomhederne skal leve op til, som handler om, at de vil sikre bedre forhold i forhold til: Børnearbejde, tvangsarbejde, sundhed og sikkerhed, organisationsfrihed, diskrimination, disciplinære metoder, arbejdstid samt arbejdslønning.

Kan vaskes 150 gange
Fordi hoodiens materiale er af en lækker bomuldskvalitet, kan den bruges mange gange – faktisk 150 gange før den har udtjent sin levetid. Det vil sige, at ved at have tre hoodies, er man mere end godt dækket til et helt år, hvis man ønsker at sænke sit forbrug. Inde på Tekstilrevoultionens hjemmeside www.tekstilrevoulltionen.dk, kan man læse meget mere om tekstilindustrien og dens store problemer.

De nye mere bæredygtige hoodies er allerede kommet til salg. Prisen ligger på 300 kr. og oveni den fede ØG-hoodie, som du køber, medfølger også det, at du er med til at gøre verden til et bedre sted.