Øregård Gymnasium

Øregård affaldssorterer for bæredygtighed

Der er kommet en ny elev til skolen: Snart er der nemlig affaldssortering på ØG, som Miljøudvalget har stået for at implementere.

08.10.2021
Hugo McKee Tox

“Vi affaldssorterer hjemme, så hvorfor ikke også gøre det på Øregård?” sådan indleder Augusta fra 2.m, da vi spørger hende om, hvorfor der nu indføres affaldssortering på skolen.

Som det første gymnasium i Gentofte har Øregårds Miljøudvalg gået forrest ved at indføre affaldssortering på hele skolen. Hvor miljøudvalget for få uger siden var med til at samle skrald op i Charlottenlund Skov, så er de nu drivkraften bag en sortering af det skrald, der hver dag bliver smidt ud på Øregård Gymnasium.

Initiativet er godt, fordi det skal være med til at føre Øregård i en mere bæredygtig retning, mener Augusta.

Skraldespandene kan til at starte med findes i hovedbygningen og i inno-huset. Her vil der både kunne findes DropBuckets til plast, pant, papir, organisk (såsom madrester) og andet.

De er hver især i forskellige farver og med ikoner, som gør det nemt at differentiere mellem dem. Det er ret simpelt og kræver kun, som  også Augusta siger, at man “tager stilling til, hvad man har af affald, så man kan smide det ud det rigtige sted”.

De smarte DropBuckets bliver snart lanceret på Øregård – og Miljøudvalget gør alt for at få lanceret dem og sat ud på skolen hurtigst muligt, men da der er en mangel på pap i verden, så kommer det til at tage lidt længere tid end forventet.