Øregård Gymnasium

ØGér producerer rørende dokumentar om lockdown

Den tidligere ØGér Peter Frederik Møller har produceret en rørende dokumentar om sin gymnasieårgangs oplevelser, da landet gik i lockdown

07.03.2023

Hele tre år har den flittige 4. gér Peter Frederik Møller brugt på at filme og dokumentere, hvad der egentlig skete, da hans årgang blev sendt hjem bag skærmene, fordi landet gik i lockdown.

Det er der kommet en rørende dokumentar ud af, som allerede nu er tilgængelig på Øregård Gymnasiums YouTube-kanal. I dokumentaren følger man seks elever fra deres første tid i 1.g til de tre år efter sætter huen på hovedet på trods af lockdown og usikkerhed omkring, hvad fremtiden bringer.

Filmen er fortalt igennem interviews med de deltagende elever – og derudover ligger instruktør Peter Frederik Møllers fortæller-stemme som en rød tråd igennem hele filmen, som er krydret med smukke billeder fra et menneskeforladt København og avisoverskrifter, som igennem intruktørens college fortæller deres egen historie om, hvordan lockdown egentlig blev oplevet af de unge mennesker, som var igennem den.

Fra gymnasieelev til ejer af mediebureau
Peter Frederik Møller har for nyligt lavet en åben filmfremvisning i Aula på Øregård Gymnasium, hvor alle tre årgange var inviteret til at komme og se filmen og stille instruktøren spørgsmål om processen.

I dag – et lille år efter han blev student – er instruktøren i fuld gang med at løbe medievirksomheden ArtSet Media i gang. Tiden i Medieudvalget, som er et udvalg for de ekstra dedikerede medieinteresserede her på Øregård, og som Peter Frederik Møller er medstifter af, har i den forbindelse dannet grobund for nogle vigtige erfaringer, som den unge instruktør og nu altså også medievirskomhedsejer kan trække på i dag.

Gymnasietiden i Lockdown kan nu ses på Øregårds YouTubekanal eller herunder.