Øregård Gymnasium

Ny Carlsberg Fondet donerer kunst til ØG

Plantebærende, som de er blevet kaldt, er designet af kunstneren Torben Ebbesen. De er sponsoreret af Ny Carlsberg Fonden og er netop indviet af Øregårds vicerektor foran elever og lærere i den fyldte Aula

12.09.2022
Af Christoffer Stiholt-Mill, ØG-Redaktionen

De seks plantebærere, der alle har forskellige kunstneriske udtryk, fortæller en historie om seks grundpæle på Øregård, som handler om viden og lærdom. Plantebærerne har fået navnene:

  • Bambuskrukken
  • Videnskabskrukken
  • Fredsliljekrukken
  • Den trekantede koloristiske træstammekrukke
  • De to Drikkebægre, Carlsberg Elefanterne, der nu er forvandlet til plantebærere, der flankerer Thorvaldsens Jason-figur i aulaen.

”Øregård indsendte en rigtig god og motiveret ansøgning, som handlede om at bringe kunsten ind på Øregård der, hvor eleverne færdes til hverdag,” fortæller Christine Buhl Andersen, Ny Carlsberg Fondet.

Dermed lagde ansøgningens motivation sig tæt op af Ny Carlsberg Fondets grundlægger, Kaj Jakobsens, kongstanke, som var at bringe kunsten ud i samfundet, der hvor folk færdes” fortæller Christine Buhl Andersen

Vicerektor, Birgitte Hansen, sagde i sin indvielsestale ”kunsten er et flot sammenspil til Jason og til Aulas rum, da værkerne er fremstillet over klassiske former, men samtidig er skulpturer i vor tids ånd. ”

Blandt Øregårds elever var der til indvielsen generelt en stemning af opbakning og nysgerrighed, hvad Anastasia fra 1h også bekræfter,” det gør mig rigtig glad og inspireret, at skolen sætter det kunstneriske og elevernes miljø i fokus,” siger hun afslutningsvis.