Øregård Gymnasium

Mange grønne initiativer på Øregård Gymnasium

Øregård Gymnasium har for alvor sat gang i den grønne omstilling i 2021/22. Det sker med en lang række klimahandlinger, særligt forankret i vores dygtige Miljøudvalg.

21.02.2022

På Øregård Gymnasium har dette skoleår været fyldt med grønne initiativer. Vores ambitiøse miljøudvalg har blandt meget andet fået gang i bæredygtige drikkedunke, så vi kan fylde vand fra hanen (1 liter vand fra flaske, du køber, udleder 900 gange så meget co2, som en liter postevand), vi har fået gang i biodiversiteten i samarbejde med dygtige folk fra Havero Planteskole, vi har fået affaldssorteringen op at køre med hjælp fra DropBucket, bestilt bæredygtige hoodies med hjælp fra Tekstilrevolutionen og lige nu er vi ved at beregne skolens samlede Co2 udledning, for at danne det bedste mulige udgangspunkt for de næste mange klimahandlinger.
Derudover har vores dygtige elever deltaget i Ungdommens Folkemøde, hvor fokus også var grøn omstilling, deltaget i paneldebatter og arrangeret valgmøder i forbindelse med kommunalvalget, og så handlede vores innovationweek i år også om Verdensmålene (tak til spændende folk som Selma Montgomery, der kom og inspirerede os).
Vi håber, at nogle af jer kommende 1., 2. og 3.’gere vil fortsætte kampen for et grønnere og mere klimadygtigt Øregård og dermed en mere bæredygtig verden i det kommende skoleår.