Øregård Gymnasium
Foto gengivet med tilladelse fra B.93

Kend din lærer: ”Hvis vores elever bliver bedre til at forstå verden, har jeg nået mit mål”

Ildsjælen Peter har mange bolde i luften

21.02.2022
Lene Glerup

Peter underviser i samfundsfag på ØG, og det har han gjort i 14 år. Men det er faktisk kun én af de mange bolde, ildsjælen Peter har i luften. Han underviser nemlig også kommende samfundsfagslærere på Universitet, han er med til at skrive og redigere bøger til samfundsfag på forlaget Columbus, og han deltager som ekspert i debatter i medierne om ungdomsuddannelser

Det startede med tennisdrømme
Da Peter i 2005 var færdiguddannet, underviste han i en række år på Københavns Universitet. Derudover brugte han rigtig mange timer i den lokale tennisklub. Faktisk så mange, at han fik tilbudt et scholarship i tennis på UC Berkeley I Californien. Men tennisdrømmen blev erstattet af drømmen om at rykke unges viden om verden, og han endte derfor som lærer på ØG. Tennis er dog ikke et lukket kapitel, for som Peter siger: ”Jeg kan sagtens bruge min erfaring fra tennisverdenen, når jeg underviser. Det at arbejde dedikeret mod et mål og være passioneret er væsentlige parametre, når man vil blive bedre til noget – hvad end det er til tennis eller til samfundsfag”.

Gymnasielever er åbne for læring
Peter har stor erfaring med at undervise på mange forskellige uddannelsesniveauer, men hans primære engagement kredser om de unge mennesker, der går i gymnasiet: ”Jeg holder virkelig af at undervise elever i gymnasiet. Det skyldes nok, at de er et sted i deres liv, hvor de stadig er åbne for at få serveret andre måder at forstå verden på. Det er en gave at arbejde med”.

Samtidig pointerer Peter, at man aldrig keder sig i jobbet som gymnasielærer. Hvert år får man nye elever i klasselokalet med nye behov og interesser, og det kræver, at man holder sig til ilden både fagligt og pædagogisk.

Stor interesse for det amerikanske samfund
Selvom Peter aldrig kom til USA for at spille tennis, har han bevaret en stor nysgerrighed i forhold til landet. ”Jeg har i mange år både været fascineret af og undret mig over de store forskelle, man ser, når man sammenligner USA med Danmark”. Denne nysgerrighed har mange gange ført Peter til USA for bl.a.  at dykke ned i og undersøge den sociale ulighed i landet. Rejserne har både givet indhold til lærebogen USA’s udfordringer, og de har også været byggesten til studieretningen USA-linjen på ØG.

Foto er gengivet med tilladelse fra B.93