Øregård Gymnasium

Jublende studenter på Gersonsvej

Der var ikke tale om en helt almindelig onsdag aften, da de nyudsprugne studenter traditionen tro sendte 300 bionedbrydelige balloner i vejret for at fejre den nye titel

22.06.2023
Maksymillian Gaming, ØG-Redaktionen

En stærk, men kølig vind blæste over Øregård, da studentermiddagen med balloner traditionen tro samlede alle de nyudsprugne studenter til fejring på ØG onsdag aften i studenterugen.

Dannebrog, som ofte hænger apatisk ned langs flagstangen, smeldede med fuld kraft til alle sider. En stortset skyfri himmel og den kølige brise var gunstig til aftenens cocktailparty.

Med studentermiddagen var det officielt den sidste fest på Øregård – og denne gang for 3. g’erne, som snart skal forlade gymnasiet.

En armé af velkomstdrinks var opstillet på rad og række, klar til at blive serveret i baren. Borde med blomster og dug, endda en rød løber skulle byde 3 g’erne velkommen.

Det var lidt før 19:00, da de første 3 g’er ankom til Øregård. Alle iklædt deres nyerhvervede studenterhuer. Klokken 19:04 var de fleste 3 g’ere ankommet.

Studenterne skrev i hinandens huer, nogle med varme kram og også bid i skyggen på studenterhuen blev udvekslet af 3 g’erne. Samtaler blev indledt og en DJ sørgede for musikken hele aftenen.

Klasser blev råbt op til et klassefoto i pige- og drengesalen. Et sidste klassefoto til at mindes dagen. Ca. ved 8-tiden blev bakker med mad bragt til en buffet.

Sandwiches, kyllingespyd og andre delikatesser blev stillet frem for at slukke 3. g´ernes sult.

Klokken 20:30 var det tid til festens klimaks. Aftenens vigtigste og mest kendte begivenhed. Lidt efter lidt stimlede eleverne omkring trapperne foran Øregårds hovedbygning. Hele 3. g-årgangen på Øregård stod med balloner og ventede spændt på, at Pia skulle give signalet. Biler der kørte forbi, dyttede i deres horn for at lykønske studenterne. Da alle studenter var klar, slap alle synkront de blå og rustrøde balloner, som blev grebet af vinden og ført ud  i verden – som et håndgribeligt symbol på netop det, som meget snart følger for alle studenterne.

Ballonerne er lavet af bionedbrydeligt materiale, så de nedbrydes i naturen og derfor ikke skader miljøet, da studenterne sendte dem op i luften.

En jublen fra 3 g’erne fulgte. Nu er de studenterne og et kapitel er snart klar til sin afslutning – til gengæld starter et nyt og spændende for alle.