Øregård Gymnasium

Flemming Splidsboel Hansen tog ØG med storm

Øregårds 2.- og 3’G fik besøg af Flemming Splidsboel Hansen, der har holdt et spændende foredrag om situationen i Ukraine, som den er her og nu

13.10.2022
Christoffer Stiholt-Mill, ØG-Redaktionen

Putins ”lynkrig” som nu er på sin 230 dag, har medbragt vores eftertanke om det russiske styre – og derfor var det relevant for os elever, at Flemming Splidsboel Hansen kom ud og fortalte om situationen i Ukraine.

”Krigen har kæmpe indflydelse på hele fremtiden,” siger Flemming og fortæller, at hvis Putin vinder, så får han en meget trykket situation til omverdenen. Skulle der imidlertid ske det, at Putin faldt ud af et vindue i morgen, så vil det stadig være meget svært at være en russer, da der kan komme en Putin version 2,0, og dertil kommer at tilliden til russerne er nedbrudt ovenpå den brutale invasion af Ukraine.

Putins krigsmaterielle problemer
De russiske styrker har ikke den behøvede teknologi, ressourcer eller ledelse, der skal til for at undgå nederlag i krigen mod Ukraine og landets sympatisører, fortæller Flemming Splidsboel Hansen.

Hvis man starter med at se på de russiske kampvogne, der ikke er af nyere salgsdato, så understreger Flemming Splidsboal Hansen, at de sikkert er kampvogne fra 60’erne til 70’erne, der lige er blevet rengjort fra fjernlageret og indsat imod idag’s topmoderne krigsmateriel. Dog er dette slemt nok ud fra et russisk perspektiv, men der er mere.

I det de ukrainske tropper rykkede frem mod de kampvogne, der god nok er af ældre dato, så gjorde de et fund i det, at man hænger sådan nogle skjolde, der ligner poser uden på de militære tanks, der beskytter mod indkommende skud. Det viste sig imidlertid, at der ikke var sprængstof i dem, og så gør de ingen gavn ud over dødvægt. Det man så kan regne sig frem til er, at i al den tid, hvor Putin har haft dem opmagasineret, er de blevet berøvet som skatte i et skatkammer, fordi springstof har en god pris på det sorte marked.

Et andet eksempel på, hvordan status er i Putins hær, er at han har gjort klar til krig ved at have store lagre af den ene og det andet, hvad der bl.a. også indbefatter feltretioner. Imidlertid har den person, som skulle have opsyn med rationerne,  ikke kigget på holdbarheden på maden – så om der er cuttet hjørner af i budgettet eller der er nogle, der har tjent lidt penge, er ikke til at sige.

Til gengæld er det helt sikkert at vi elever fik stof til eftertanke efter Flemming Splidsboel Hansens gode oplæg.