Øregård Gymnasium

Fire Øregård-elever til debatkonkurrence i Byens Hus

Fire Øregård-elever til debatkonkurrence i Byens Hus

Den 10. september var (fra venstre) Victoria og Fenja fra 2.g og Ella-Louise og Pauline fra 3.g til debatkonkurrence med kommunens andre gymnasier, Aurehøj, Ordrup og Gammel Hellerup. Det skete i Byens Hus.

16.09.2021
Redaktionen

Det var en meget formaliseret konkurrence, hvor eleverne skulle debattere emner, de trak kort før debatten. Udover at emnerne var ukendte, vidste eleverne også først om de var for (proposition) eller imod (opposition), når emnerne blev trukket. Emnerne var komplicerede, men også aktuelle. Fx debatterede de alkoholforbud på kommunens gymnasier, bilfri kommune for unge regler for mere blandede elever (socialklassemæssigt) på kommunens fire gymnasier. Der skulle altså en del lynforberedelse og hurtigtænkning til, før de var klar til at tage kampen op mod de andre elever.

Når debatten gik i gang, skulle proposition-holdet fremlægge et forslag, som opposition derefter fik lov at give svar på. Derefter skulle næste medlem af gruppen give et modsvar, efterfulgt af modstanderholdets modsvar. I anden runde forsatte debatten, men nu med afbrydelser fra modstanderholdet. Sidste runde inkluderede publikums spørgsmål. Sidst vurderede dommeren debatten (ud fra en række tekniske kriterier), før der blev kåret en vinder.

Det blev til en 3.plads ud af 5 hold for de fire ØG-elever, som klarede det fantastisk da de – ret uforberedte – tog kampen op mod de andre gymnasiers etablerede debatklubber. Der er allerede arrangeret en revanche til kommunens ungearrangement GENTÆNK, der afvikles i november.