Øregård Gymnasium

“Det er næsten umuligt ikke at finde en nice ven”

Billie Zia Dreyer var meget nervøs, da hun skulle starte i gymnasiet. Heldigvis gik der ikke engang en dag, før hun havde fået nye venner på Øregård. Nogle af dem er i dag hendes bedste veninder.

21.06.2021
Billie Zia Dreyer

For mig har det sociale på gymnasiet været rigtigt vigtigt, og jeg var som mange andre nok også lidt nervøs for, om jeg ville “passe ind” og finde min plads. Da jeg kom i min grundforløbsklasse, kendte jeg kun en enkelt, og var meget nervøs. Der gik heldigvis kun et par timer, før jeg allerede snakkede med dem i min klasse. Og nu er nogle af pigerne mine bedste veninder.

For mig var det vigtigt at føle mig tryg i klassen, før jeg kunne begynde at være aktiv i timerne, og jeg tror de fleste føler sig tryggere i sin klasse, hvis man er sammen med nogen, man taler godt med. Jeg tror, det er meget forskelligt fra person til person, hvordan det forløber, når man starter – men lige for mig var det hele super naturligt, og der var slet ikke lige så meget pres på, som jeg havde forestillet mig, før jeg startede.

Noget af det der hjalp mig til hurtigt at få nogle nye venner var også, at starte med et åbent sind og prøve at være så imødekommende som overhovedet muligt. Det tror jeg helt sikkert, der er mange, som gør, og det tror jeg forklarer, hvorfor det går så let med at få nye venner, når man starter i gymnasiet.

Gymnasiet er rigtigt vigtigt fagligt, men mindst lige så vigtigt socialt, og vi hører altid fra vores forældre og andre voksne, om alt det de lærte om det sociale i deres gymnasietid.

Jeg synes, der er kæmpe forskel på gymnasiet og på folkeskolen socialt. Jeg tænker, at det er fordi, der er så mange flere mennesker fra mange forskellige steder – og det gør det næsten umuligt ikke at finde nogen, man kan have det nice sammen med.