Studieretninger 2015/2016
Studieretninger 2015/2016
Læs mere
Besøgsdag på Øregård
Besøgsdag på Øregård
Læs mere
Åbent hus torsdag d. 15/1
Åbent hus torsdag d. 15/1
Læs mere

Velkommen

Velkommen til Øregård

Velkommen til Øregård Gymnasium

Et gymnasium med et højt fagligt niveau og engagerede lærere, et stærkt fællesskab og en hverdag rig på tradition og fornyelse. Vi gør dig parat til en videregående uddannelse og åbner en verden for personlig udvikling. De mål, du sætter dig, skal have de bedst mulige vilkår. Det tror vi, at de får på Øregård. For os er dannelse en forudsætning for uddannelse.

Vi ved, at du lærer bedst, når du trives. Derfor giver vi dig rammerne for et skoleliv med rum for ambition og passion. Hvor respekt, ansvarlighed og omsorg for hinanden altid er i centrum.

Vi håber, at Øregård vil være med dig, hvor end du skal hen. At vi kan give dig de kompetencer, du skal bruge for at læse videre, men også en almendannelse, så du kan begå dig i verden. Og de venner, du får her på Øregård, er der ofte for livet. 

Hjertelig velkommen til Øregård Gymnasium

Besøgsdag på Øregård

Oplev en skoledag på Øregård

Overvejer du at søge ind på Øregård? 

Så kom på besøgsdag og følg en almindelig skoledag i en af vores 1.g-klasser. Du er på besøg sammen med andre besøgselever. Der er besøgsværter fra Øregård, som glæder sig til at vise jer rundt og fortælle om skolen. Besøgsværterne er sammen med jer hele dagen. En besøgsdag varer fra kl. 8.30 - ca. kl. 14.00.

Se hvilke dage, der er besøgsdage, og tilmeld dig HER.

Vi glæder os til at lære dig at kende

Åbent hus torsdag d. 15/1

Kom til orienteringsaften på Øregård

Vil du vide hvordan der ser ud bag Øregårds facade, se skolens faciliteter og høre hvad det kommende års studieretninger byder på? Og har du lyst til at møde Øregårds elever og lærere, og høre dem fortælle om hverdagen på Øregård?

Så kom til orienteringsaften torsdag den 15. januar 2015 kl. 19.30. Her kan du møde eleverne, lærerne og ledelsen, høre om de udbudte studieretninger 2015/2016, se dig omkring på skolen og få en snak om livet på Øregård.

Det er et åbent hus arrangement, så tilmelding er ikke nødvendig.

Vi glæder os til at se dig

Vi er med dig hele vejen

Vi udfordrer dig både intellektuelt og kreativt, så du kan mærke, at du flytter dig

For at give dig den bedste uddannelse gør vi meget for at skabe et inspirerende miljø, der tiltrækker landets bedste undervisere.

I undervisningen samarbejder vi med politikere, forskere, kunstnere og erhvervsliv om nye gode idéer, nye fag og ny undervisning. Vi har et rekordhøjt antal studenter, der fortsætter på universitetsuddannelser.

Men vi måler ikke vores succes på et højt karaktergennemsnit alene. For os er det vigtigst, at du finder dine styrker og bliver rykket mest muligt de 3 år, du er hos os. Derfor er der altid hjælp og støtte til at løse faglige problemer i og uden for skolen eller ekstra udfordringer til alle, der vil.

- Lærerne på Øregård

Sådan ansøger du

Sådan ansøger du

Når du udfylder dit ansøgningsskema, skal du vælge fire ting:

1. Gymnasium
Du har fem muligheder, men husk, at det samme gymnasium kun må vælges én gang.

2. Studieretning
Øregårds 10 forskellige studieretninger kan du finde mere information om her på siden.

3. Andet fremmedsprog
På Øregård kan du vælge mellem: fortsættersprogene fransk og tysk eller begyndersprogene spansk og kinesisk. Vær opmærksom på, at et begyndersprog altid skal vælges på A-niveau. Hvis du vælger spansk/kinesisk, har du altså på forhånd brugt en af dine A-valgfagsbrikker.

4. Kunstnerisk fag
På Øregård kan du vælge mellem billedkunst, mediefag og musik. Hvis du vælger studieretning nr. 9, er dit kunstneriske fag fastlagt på forhånd (mediefag).

Regler og klagemuligheder

Læs om reglerne om optagelse til de gymnasiale uddannelser: Optagelsesregler på UVM

Se også www.optagelse.dk (under ungdomsuddannelser) hvor du bl.a. kan hente et ansøgningsskema: http://www.optagelse.dk/.

Med UddannelsesGuidens værktøj Adgangskortet kan du se, hvilke videregående uddannelser din gymnasiale eksamen kan give direkte adgang til ud fra de fag, du vælger eller har valgt.

Overvejer du at klage så læs her: klagemuligheder