mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

USA-linjen

USA-linjen
Samfundsfag A
Engelsk A

USA er den moderne verdens centrum, men supermagten er under pres. Hvad er det, der gør USA så fascinerende, og hvilke udfordringer står det moderne USA overfor? USA-linjen er for dig, der vil være ekspert i amerikansk politik, litteratur og kultur – og måske vil læse og arbejde i USA.

Vi stiller skarpt på supermagten USA fra New York til San Francisco, fra Lincoln til Trump og fra Charlie Chaplin til Breaking Bad. Vi undersøger baggrunden for USA’s opståen og udvikling og går i dybden med de amerikanske kerneværdier, politik og kultur.

I samfundsfag er fokus på USA’s kulturelle, sociologiske, økonomiske og politiske forhold samt USA’s forhold til EU og resten af verden. Du bliver trænet i at analysere og vurdere aktuelle samfundsforhold og problemstillinger.

I engelsk bliver du udfordret både mundtligt og skriftligt, så du kan begå dig ikke blot i USA, men i hele verden. Du vil arbejde i dybden med alt fra romaner, noveller og sangtekster til film, tv-serier og medietekster for at kunne forstå amerikansk politik og kultur.

Overvejer du at søge ind på Øregård?

Så kom på besøgsdag og følg en almindelig skoledag i en af vores 1.g-klasser. Du er på besøg sammen med andre besøgselever. Der er besøgsværter fra Øregård, som glæder sig til at vise jer rundt og fortælle om skolen. Besøgsværterne er sammen med jer hele dagen. En besøgsdag varer fra kl. 8.30 - ca. kl. 14.00.

Se hvilke dage, der er besøgsdage, og tilmeld dig HER.