Team Danmark Science

Team Danmark Science
Matematik A
Fysik B
Kemi B

Vil du udforske den verden, vi lever i, ved at opstille matematiske modeller, undersøge hverdagens kemi og fysikkens love fra atomerne og molekylerne i din krop til de fjerneste supernovaer i universet? Så er Science din studieretning.

Team Danmark Science kombinerer fagene matematik, fysik og kemi for at forstå verden gennem naturvidenskabelige briller og giver dig adgang til videregående uddannelser inden for medicin, naturvidenskab generelt, økonomi og på DTU.

I matematik lærer du at tænke logisk og abstrakt, og du kommer til at arbejde med matematiske modeller, der er uundværlige for behandlingen af problemer inden for både naturvidenskab, teknologi og økonomi. Matematik hjælper dig, når du skal lave forsøg og analysere videnskabelige data.

I fysik kommer du til at arbejde med den nære fysik og teknologi fra din hverdag og den mere eksotiske fysik med sorte huller og Big Bang. Vi undersøger, hvordan en regnbue opstår, hvordan fly kan trodse tyngdekraften og lette, og hvorfor lyden af en guitar også er fysik.

I kemi lærer du, hvordan man kontrollerer de kemiske reaktioner, og hvad der holder molekyler sammen. Du undersøger, hvordan vi anvender vores viden til at lave bedre lægemidler og brændstoffer. Du vil arbejde i laboratoriet på skolen og udføre forsøg på eksterne institutioner og virksomheder som fx DTU.

Denne 4-årige studieretning tilbydes kun til elever med Team Danmark-godkendelse.