mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

Sprog og samfund

Sprog og samfund
Engelsk A
Tysk A/Fransk A
Samfundsfag B

Vil du gerne undersøge, hvordan sprog, kultur og samfund har indflydelse på hinanden? Vil du vide, hvad der foregår i EU og i Danmarks nærområder? Så er det her studieretningen for dig.

Sprog og samfund har fokus på Europas sprog og samfundsforhold. Vi arbejder i dybden med sproget gennem fag- og skønlitteratur for i samarbejde med samfundsfag at kunne forstå, hvilke sociale, kulturelle, politiske og økonomiske forskelle der er internt i Europa.

Engelsk er arbejdssproget i de fleste større virksomheder og politiske organisationer i Europa. Du vil arbejde med sagprosa, film og litterære tekster af engelskskrivende forfattere fra hele verden. Du lærer at formulere dig på et korrekt og nuanceret engelsk om både almene og faglige emner.

Som andet sprog kan du vælge enten tysk eller fransk. I begge fag lærer du at kommunikere på et højt fagligt niveau. Du arbejder med både historiske, samfundsmæssige, kulturelle og sproglige problemstillinger.

I samfundsfag analyserer og vurderer du sociologiske, økonomiske og politiske forhold i internationalt perspektiv. Du lærer om globaliseringens betydning for vores samfund og vores identitetsdannelse og undersøger forskellige landes kulturforskelle og deres betydning for politisk og økonomisk samarbejde.

Overvejer du at søge ind på Øregård?

Så kom på besøgsdag og følg en almindelig skoledag i en af vores 1.g-klasser. Du er på besøg sammen med andre besøgselever. Der er besøgsværter fra Øregård, som glæder sig til at vise jer rundt og fortælle om skolen. Besøgsværterne er sammen med jer hele dagen. En besøgsdag varer fra kl. 8.30 - ca. kl. 14.00.

Se hvilke dage, der er besøgsdage, og tilmeld dig HER.