Miljø og sundhed

Miljø og sundhed
Biologi A
Kemi B

Er du optaget af globale miljøproblemer, og elsker du dyreprogrammer? Undrer du dig over, hvordan mennesket har udviklet sig, og hvordan kroppen fungerer, hvorfor vi bliver syge, og hvordan vi bliver raske? Så er det her studieretningen for dig.

Vi arbejder med levende organismer og liv i bred forstand. Ved at kombinere biologi og kemi kan vi nå dybere ind i detaljerne og forstå cellers funktion og samspillet mellem organismer på jorden bedre. Studieretningen giver adgang til alle sundhedsvidenskabelige videregående uddannelser.

Biologi er studiet af liv. Du lærer om arternes oprindelse, genteknologi og klimaets effekt på livet, som vi kender det. Hvorfor menneskekroppen ser ud og opfører sig, som den gør, og hvad der fx sker, når mennesker dyrker idræt eller bliver syge. Du vil deltage i ekskursioner og lave eksperimenter i laboratoriet og i naturen.

Kemi er læren om grundstoffer og molekyler. Du lærer, hvordan man kontrollerer de kemiske reaktioner, og hvad der holder molekyler sammen. Du kommer til at analysere, hvordan vi kan lave bedre lægemidler og brændstoffer, der ikke forurener, og hvordan vi øger effektiviteten. Du vil udføre forsøg på eksterne institutioner og virksomheder som fx DTU.