mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin
Foto: Anja Wulff. Introugen er altid sjov og hyggelig for de nye 1. g ére - og det er Introudvalget,...
Foto: Anja Wulff. Introugen er altid sjov og hyggelig for de nye 1. g ére - og det er Introudvalget, der sørger for, at det hele fungerer.

Styregruppen: Den gode energi gør hele forskellen

09-03-2021

Når tiden kommer til august, hvor skolens nye 1.g’ere bydes velkommen med lege og hygge, er det afgørende, at der tages hånd om dem, så de får et trygt og mindeværdigt introforløb.

Af: Louise Garver Burgaard, ØG-Redaktionen

De fleste husker tilbage på deres introuge som værende vildt spændende og sjov, men også udfordrende og nervepirrende. Det er det introværternes ansvar at give de nye elever en behagelig landing på Øregård, så de er klædt ordentligt på til de kommende tre år. Styregruppen er "the force" bag introudvalget, som nedsætter det vigtigt udvalg.

Introværterne spiller en stor rolle for de nye 1.g’ere, og det er derfor vigtigt, at de, som vælges til at være introværter, er egnet til opgaven. Til at sikre det har et lille udvalg på fire 2.g’ere, kaldet Styregruppen, til opgave at vælge de nye introværter.

De er tovholdere i introforløbet samt ansvarlige for kommunikation mellem ledelsen og introværterne. ”Vi står for den generelle kommunikation mellem lærere og introværter”, siger Villads Blom, 2.p, som sammen med Amalie Schou, 2.p, Alexander Mærsk, 2.n og Anna-Chanell Wallin, 2.y udgør Styregruppen i år.

Som nævnt udvælger de, hvem der blandt de mange ansøgere til introudvalget er bedst egnet til opgaven: ”Man skal være engegeret og brænde for det”, siger Amalie, og fortsætter: ”Man skal ikke være bleg for at tage beslutninger, også når de ikke er så fede”.

Alexander lægger vægt på, at introværterne skal være der for dem, som har brug for det: ”Jeg husker selv at det var svært i starten, når man næsten ingen kender, så det er mega vigtigt, at introværterne kan være der for eleverne - både som en ven og beslutningstager”.

Trods dette er de dog alle enige om, at det aller vigtigste er, at man brænder for det: ”Man skal brænde for det”, siger Amalie, og tilføjer: ”Det er ligegyldigt, hvilke forudsætninger man har, så længe man har de rigtige intentioner”.

Villads er enig: ”Man skal ikke spille en rolle, det er vigtigt, at man er sig selv”. For at skabe en god introuge er det den gode energi og en positiv indstilling, der gør forskellen: ”Hvis man møder de nye elever med fed energi, smitter det af”, fortæller Alexander og Anna-Chanell er enig: ”Det er så vigtigt, at introværterne er imødekommende og engegerede i at give de nye elever en god start. 1.g’erne skal kunne fornemme sammenholdet på skolen, samt skolens værdier, og så skal legene være fede, så der skabes en god stemning”, understreger hun.

Afslutningsvist opfordrer de alle fire til, at alle der er interesserede ansøger: ” Jeg vil opfordre alle til at ansøge”, siger Villads: ”Det er mega fedt, og man lærer mange nye mennesker at kende”.

”Vi glæder os til at læse alle jeres ansøgninger”, afslutter Alexander.