mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

Øregård selvtester med kviktest

07-04-2021

Fra Børne- og Undervisningsministeriets side har vi fået pålagt, at vi skal facilitere selvtest med kviktest to gange om ugen på Øregård Gymnasium. Her kan du finde information om, hvordan det kommer til at foregå

To gange om ugen er der selvtest med kviktest på Øregård Gymnasium. Selvtesten foregår med kyndig hjælp fra en pode-supervisor, som har været på kursus i Børne- og Undervisningsministeriets regi.

Et gyldigt testresultat er en forudsætning for, at man kan møde på Øregård Gymnasium. Det betyder, at man skal testes i et fast interval, så man aldrig har et testresultat, der er over 72 timer gammelt. PCR-test og Antigentest (kviktest) er begge gyldige testformer. Testen skal naturligvis vise, at man ikke er smittet.

På Øregård Gymnasium faciliterer vi selvtest med kviktest mandag og torsdag, så man altid har en gyldig test. Kan man ikke deltage i selvtest på Øregård, er man selv ansvarlig for at få bestilt og udført en test og afvente resultatet, før man møder op Øregård.

Målgruppen for selvpodning under supervision er elever og ansatte på Øregård Gymnasium.

Elev: I videoen her, kan du se, hvordan det foregår, når du som elev skal udføre en selvtest.

Ansat: I videoen her, kan du se, hvordan det foregår, når du som ansat skal udføre en selvtest.

Har man spørgsmål til filmens indhold, kan man stille dem til pode-supervisoren i forbindelse med, at man skal testes. Filmen er vist for alle tre elevårgange henholdsvis i forbindelse med, at de var til stede på Øregård Gymnasium eller via livestreaming til eleverne, der er hjemme.

Generelt gælder, at spørgsmål vedrørende selvpodningen og processen rettes til supervisorerne og ikke til skolens administration. Det er nemlig supervisorerne, der har fået den fornødne uddannelse.

Pode-supervisoren er underlagt tavshedspligt efter gældende retningslinjer for informationssikkerhed herunder GDPR.

Her kan du se, hvordan vi håndterer persondata.

Husk, at en test er en kun et øjebliksbillede, som viser, hvordan smittebilledet ser ud her og nu. Derfor kan regelmæssige tests desværre ikke afløse behovet for afstand, mundbind og god håndhygiejne.

Her kan du se Sundhedsstyrelsens pjece om selvtest med kviktest.