mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin
Foto: Freelancefotograf Anja Wolff: Det er ikke ude af vores hænder, hvornår vi kan få hverdagen...
Foto: Freelancefotograf Anja Wolff: Det er ikke ude af vores hænder, hvornår vi kan få hverdagen tilbage. Hjælp til med at holde smittetrykket nede ved at overholde corona-retningslinjerne.

ØG-elever: "Coronaen er ikke ude af vores hænder"

09-10-2020

Frygten for endnu en corona-lockdown, hvor vi igen skal blive hjemme og have virtuel undervisning, er til stede hos mange elever i disse dage. Selvom det kan virke som om, det er et problem ude af vores hænder, kan vi alle sammen gøre vores til, at en ny nedlukning ikke bliver en realitet, og at vi snart får en hverdag tilbage, hvor fester og sociale arrangementer igen fylder

Skrevet af Pauline Elise Moltke-Leth, medlem af elevredaktionen på Øregård Gymnasium

Festerne er aflyste og hverdagen er fortsat præget af coronarestriktioner. Sara fra 2.x og Max fra 1.a, glæder sig til, at gymnasie-hverdagen forhåbentligt bliver, som man kender den. De er nemlig ikke positivt stemte overfor endnu en potentiel omgang hjemmeundervisning, hvis coronaen måske atter sætter en fod i døren, og som en uvelkommen gæst atter maser sig ind.

Vil ikke undvære klassekammerater
”Det værste for mig ved endnu en corona-lockdown, ville være at skulle side der hjemme igen, væk fra ens klassekammerater.” siger Sara. Hun synes ikke, at den online undervisning i det tidlige forår var en optimal måde at gå i skole på. For meget skriftligt arbejde og manglende mulighed for hjælp fra lærerne, gjorde det sværere at lære det, man skulle. Hun oplevede en skoledag, der var langt mere demotiverende, og hun manglede den sociale interaktion, som man ellers får sammen med vennerne ovre på skolen. Max nikker genkendende til scenariet: ”Det var virkelig hårdt ikke at være social hver dag, og det var meget anderledes end, hvad man er vant til. Det var en helt ny måde at være i skole på, og det føltes lidt mærkeligt,” siger han.

Forsøg med virtuel undervisning
På Øregård har man indført at 2. og 3.g har en virtuel dag om ugen for at kunne videreudvikle elevernes virtuelle kompetencer og samtidig nedbringe smittetrykket. Selvom den virtuelle undervisning ikke var en succes blandt alle elever, kan man nu bruge de erfaringer, man gjorde sig, da vi første gang havde hjemmeundervisning. Sara fortæller, at noget af det hun vil gøre for at gøre det sjovere at have virtuel undervisning, er at mødes med nogle af sine venner fra klassen og lave opgaverne sammen. ”Det gør det mere hyggeligt, at man kan side sammen og lave opgaverne, selvom de er individuelle - og på den måde får jeg noget af det sociale, som jeg savner, hvis jeg ikke er på skolen.”

Vi bliver nødt til at hjælpe hinanden
Der er i coronalandets år 2020 mange ting, som vi alle savner ved en normal hverdag, og derfor er det vigtigt, at vi hele tiden husker at følge corona-restriktionerne, så vi i fællesskab kan mindske smitten så meget som muligt. Selvom det er store krav at stille til unge mennesker, at vi ikke må holde fest og andre sociale engagementer, bliver vi nødt til at gøre vores bedste og finde andre corona-venlige alternativer. Sara mødes ofte med den samme gruppe af veninder og holder middag, så hun holder sig inde for den samme smittekæde. På den måde kan hun stadig være social, selvom hun ikke kan gå til fester, fortæller hun.

Selvom man kan sidde med en tom følelse, når hverdagen bliver ensformig og fyldt med restriktioner, er det vigtig at huske alle de ting, vi kan glæde os til. ”Jeg glæder mig enormt meget til vi kan afholde galla, bånd-fest, og alle de andre sociale engagementer igen, som jeg fik lov at opleve i 1.g” siger Sara, mens Max må vente lidt endnu med at opleve det gymnasieliv, som han indtil videre kun har hørt om.