mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

Helene i 2. g: ”Vi lever det forsømte forår”

13-05-2020

Jeg er 17 år, og normalt lever jeg et liv med daglig skole og et socialt liv. Der er intet unormalt over mit liv. Men så kom corona.

Jeg hedder Helene Christine Sværke-Nygaard, og jeg går i 2.g på Øregård Gymnasium. Jeg er 17 år, og normalt lever jeg et liv med daglig skole og et socialt liv. Der er intet unormalt over mit liv. Men så kom corona. Det har fuldstændig vendt op og ned på min hverdag, da jeg ikke længere skal møde på Øregård Gymnasium klokken 8.10 mandag – fredag, jeg skal ikke til Roskilde festival, hvor jeg normalt ville fejre mine afsluttende eksamener, og jeg skal nok heller ikke på sommerferie. Jeg er 17 år. En alder, hvor skolen og det sociale liv fylder det hele. Nu føles intet normalt, for med corona-pandemien og alle dens restriktioner er hverdagen vendt på hovedet.

Dagene begynder at flyde sammen, og jeg savner den hverdag, jeg havde før corona. Jeg savner at se alle mine venner henne på gymnasiet, og jeg savner (tro det eller ej) at sidde i et klasselokale fra 8.10-15.15. Ja, jeg savner endda de lange matematiktimer, hvor man en gang imellem kan drømme sig væk til sommer og sol. Nu er alt det væk.

Jeg havde set frem til at skulle fejre og afslutte 2.g med et brag, så hvad gør jeg så nu? Nu, hvor der ikke bliver afholdt sommerens årlige festivaller, smutter jeg i sommerhus med en lille gruppe veninder. Vi tager i forskellige sommerhuse og får slappet af, vi laver god mad, snakker og hygger.

Det bliver ikke det samme som sidste sommer, men jeg vil alligevel prøve at få noget positivt ud af det. Måske kan situationen med corona få os til at blive tættere, fordi vi oplever den her tid sammen? Alle er jo i samme bås, så man går ikke som sådan glip af noget. Man er i hvert fald heller ikke alene om sine følelser - flere har det helt sikkert på samme måde som mig.

Det vigtigste at huske på, er, at alt bliver godt igen. Det har mange af mine lærere sagt til vores klasse, og det har været en rar tanke, når tingene har været udfordrende. Lærerne savner os nemlig også, da de står i samme situation som os.

Os elever savner at have vores ”gamle” og normale liv, hvor man havde en rutine, men det hele skal nok blive godt igen. Vi skal nok få den sommer næste år, som vi drømte om i år. Vi kommer igennem det her, og vi gør det sammen.

Klummen er et udtryk for elevens egne holdninger og meninger - og er derfor ikke et udtryk af mere officiel karakter fra Øregård Gymnasiums side.