mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

COVID-19: Sådan håndterer vi det på ØG

04-03-2020

COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. På ØG følger vi situationen tæt og overholder alle retningslinjer udstukket af Sundhedsstyrelsen

COVID-19 blev den 30. januar erklæret et "Public Health Emergency of International Concern" (PHEIC) af WHO. Hos Sundhedsstyrelsen riskikovurderer man løbende og udstikker retningslinjer vedr. COVID-19 til alle de sundhedsprofessionelle, som skal håndtere smittespredningen.

På Øregård Gymnasium følger vi på daglig basis Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af COVID-19. Læs, mere om dem her.

Forebyg smittespredning

Konkret opfordrer vi alle unge til:

  • At vaske hænder grundigt og hyppigt, bruge håndsprit samt at nyse eller hoste i engangslommetørklæder eller alternativt i albuebøjningen.
  • Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektioner.
  • Bliv hjemme og ring til egen læge, hvis du får symptomer.

Sådan genkender og håndterer du COVID-19

Følgende symptomer er typiske tegn på COVID-19:

  • COVID-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær.
  • Symptomerne ses op til 14 dage efter, man er udsat for smitte.
  • Hvis du indenfor de sidste 14 dage har været i et land med COVID-19 smittespredning eller du har været i kontakt med en person med COVID-19, så ring til din læge.
  • Ring til din læge - duk ikke op i venteværelset - hvis du bliver syg.

Er der særlige forhold for børn og unge?

Der er ikke påvist øget risiko for alvorlig sygdom blandt børn og unge, der smittes med COVID-19. Samlet set er der en lavere forekomst af smitte blandt børn og unge i forhold til blandt voksne og ældre. Baseret på den viden, man har nu, tyder det på, at langt de fleste børn og unge har et mildt forløb af sygdommen.

På Øregård Gymnasium har vi vedtaget i tråd med Sundhedsstyrelsens retningslinjer fra d. 2. marts 2020, at alle, som har rejst i områder med udbredt smittespredning, skal blive hjemme i to uger efter hjemkomst.

Kilde: SST.dk/corona