mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin
Der blev sat ny højdespringsrekord til Øregårds Atletikdag.
Der blev sat ny højdespringsrekord til Øregårds Atletikdag.

Alle tiders Atletikdag på Øregård

25-09-2020

Der har netop været Atletikdag på Øregård - og vores ØG-Redaktion var selvfølgelig på pletten

Skrevet af: Pauline Moltke-Leth, elev på Øregård Gymnasium og medlem af elevredaktionen.

Torsdag den 24. september blev der på Øregård afholdt det årlige ØG-atletikmesterskab. Her mødtes skolens idrætsinteresserede elever for at dyste i forskellige atletiske discipliner. På trods af en smule gråvejr var humøret på græsplænen højt - og eleverne var klar til at gøre deres bedste for at sætte nye rekorder og måske vinde billetter til skolens Årsbal.

Atletik-mesterskabet plejer at være en stor turnering, hvor gymnasier på tværs af landet stiller op med deres bedste idrætselever. Men i år har man været nødt til at lave en mere Corona-venlig løsning, og har derfor valgt at afholde stævnet på Øregård kun med deltagelse af Øregårds egne elever.

Idrætslærerne håber på, at det kan blive en ny tradition, så vi hvert år vil blive ved med at finde Øregårds mestre i de forskellige atletikdiscipliner.

At afholde stævner som Atletik-mesterskaberne, hvor vi får mere sport og motion ind i skoledagen, kan være med til at forbedre indlæringen. Idrætslærerne mener derfor, at det er vigtigt, at vi har idrætsaktiviteter på skolen, fordi læring og sport hænger sammen.

Den første disciplin var længdespring, hvor stævnets eneste pige, Alberte fra 2.x deltog. Hun har gået til atletik i ni år - og er på Gentofteordningen. Atletik er noget, hun virkelig brænder for - og derfor skulle hun selvfølgelig være med til stævnet.

Derefter stod den på spydkast, kuglestød og 100-meter løb. Villads fra 2.p, der deltog i spydkast, udtaler: “Jeg synes, det var sjovt med spydkast, da vi lavede det i idrætsundervisningen, og derfor tænkte jeg, det kunne være en sjov udfordring at dyste mod dem på skolen, der også synes, det er fedt”.

Dagen sluttede med disciplinen højdespring. Her sprang Gustav Madsen fra 3.z, 187cm og slog dermed den gamle skolerekord som var på 185cm: “Det føles så fedt at have slået rekorden. Det havde jeg slet ikke regnet med!” Udtaler han efterfølgende.

Alt i alt var det en hyggelig eftermiddag med flotte resultater og store smil. Tillykke til alle vinderne!