mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin
Foto: Arkiv. Fodbold fyldte rigtig meget, da Alexander gik på Øregård, men gymnasietiden var et...
Foto: Arkiv. Fodbold fyldte rigtig meget, da Alexander gik på Øregård, men gymnasietiden var et uundværligt afbræk fra sporten.

Alexander Hjælmhof: Gymnasiet er uundværligt afbræk fra fodbold

01-12-2020

Alexander er ikke en normal ung mand. Livet som fodboldspiller for FCK stiller krav til disciplinen.

Af Louise Garver Burgaard, elevredaktionen

I 2020 blev Alexander Hjælmhof student fra Øregård Gymnasium. For ham er en normal dag noget mange kan genkende. Han står op ved 8-tiden, tager på arbejde, og er hjemme igen ved 3-tiden, hvorefter han bruger sin tid med venner og kæreste. Her stopper lighederne dog også. Alexander Hjælmhofs arbejde er nemlig som fodboldspiller på FCK’s førstehold.

Han fortæller i dette interview om sine erfaringer med at balancere skole og sport, og hvorfor Øregård spillede en enormt vigtig rolle for ham i forbindelse med hans karriere.

Var det en udfordring at balancere sporten og det faglige, da du gik på Øregård?

”Det var helt klart en udfordring, da sporten tog meget tid”, fortæller Alexander, og fortsætter: ”Man bliver bare også nødt til at være afklaret med at fodbolden skal være førsteprioritet, hvis man vil noget seriøst med det”.

Alexander Hjælmhof fortæller, at han havde lærere, som gerne ville have, at skolen ikke var anden prioritet, men at hans førsteprioritet var fodbold. Selvom fodbolden var vigtigere, mener han dog også, at en god studentereksamen er uundværlig.

Hans forældre gik meget op i, at han klarede det godt i skolen og gennemførte gymnasiet. ”Det er jo vigtigt at have noget at falde tilbage på. Man kan risikere at få en skade, og så er det bare ærgerligt at stå uden en studentereksamen”.

Tid til vennerne
I 1.g måtte Alexander holde en fire-måneders pause fra fodbold grundet en skade. Dette var dog en tid, som blev nydt, og hjalp ham med at fokusere på det sociale: ”Jeg brugte månederne på at opbygge mit sociale liv, og jeg fik nogle fantastiske venner, som hjalp med at gøre de tre år helt specielle”.

Selvom det for Alexander var vigtigt at klare det godt i skolen, havde Øregård en anden og næsten vigtigere rolle. For ham har Øregård nemlig fungeret som et væsentligt afbræk fra det enorme fokus på fodbold. Han fravalgte den ellers eftertragtede Team-Danmark linje i forsøget på at opnå en pause fra sporten. ”Jeg synes, det var dejligt ikke at gå i en Team-Danmark klasse, da det var et tiltrængt afbræk at omgås mennesker, som ikke var topfokuseret på sport”.

Alexander understrejer dog også vigtigheden ved, at man har prioriteterne på plads, når det kommer til ens sociale liv. Han deltog ikke i en eneste gymnasiefest i 2.- og 3.-G, og måtte vænne sig til at side hjemme, når vennerne var ude. Det var dog et fravalg, han var fuldstændig afklaret med: ”Det sociale liv var begrænset, men det er jo et valg, man må være afklaret med at skulle træffe. Gymnasielivet byder på mange fristelser, men prioriteterne skal være på plads”.

Det er tydeligt, at Alexander Hjælmhof er topmotiveret, og det mener han også selv, at han er: ”Jeg elsker fodbold, og den kærlighed jeg har til spillet, motiverer mig helt vildt meget. Det er et kæmpe privilegium, at jeg får lov til at kunne udleve min drøm”.

”Jeg ser tilbage på min tid på Øregård Gymnasium med et kæmpe smil på læben”, siger Alexander afslutningsvist. ”Jeg har haft tre fantastiske år, og har fået det afbræk jeg søgte”.

Her kan du se bold.dk video, hvor Alexander Hjælmhof får spilletid som FCK-debutant