mobilemenuBurgerFacebookFacebookInstagramInstagramSnapchatSnapchatLinkedinLinkedin

Eliteidræt

Eliteidræt på Øregård

Eliteidræt, faglighed og fællesskab

På Øregård brænder vi for at skabe optimale faglige rammer for vores elever. Det gælder også, hvis du er eliteidrætsudøver. Og vi tror på, at idræt er motiverende for faglighed.

De rigtige rammer skaber vores to eliteidræts-ordninger: Team Danmark-ordningen og Gentofte-ordningen, som du kan læse om nedenfor.

Fitness ØG

Vi har et stort fitnesscenter med redskaber og maskiner, så du fx kan morgentræne, tage et hurtigt træningspas i en mellemtime eller træne lige efter skole. Vi har også en moderne kunstgræsbane og atletikbane, så vi kan spille bold og løbe året rundt. Hvis du brænder for det du laver, kommer du langt. Vi håber, du vil komme og brænde for Øregårds fællesskab, faglighed og idræt.

Coaching og planlægning

Som eliteidrætselev får du tilknyttet en idrætskoordinator, der hjælper med at planlægge din hverdag, skoletid og afleveringer sammen med dig. Derudover afvikler idrætskoordinatoren personlige samtaler med dig, din familie og ikke mindst din træner.

Alle vores idrætslærere er selvfølgelig uddannet til at instruere, planlægge og strukturere din træning, hvis du skulle have behov for dette.

Team Danmark-ordningen

Team Danmark-ordningen

Er du Team Danmark-elev, og dermed en af de dygtigste til din sportsgren i Danmark, eller måske endda i verden, kræver det stort overskud også at gå i gymnasiet. På Øregård gør vi alt, hvad vi kan, for at hjælpe dig, så vi i fællesskab kan sikre, at du kommer sikkert igennem din uddannelse.

Vores Team Danmark-koordinatorer, Christian Dan Nielsen og Line Birch Overby, hjælper dig, i samarbejde med Team Danmark og dit forbund, med at planlægge en hverdag, der gør plads til både træning og forberedelse til de faglige timer.

I praksis betyder det bl.a.:

  • Mulighed for et års forlængelse af gymnasieforløbet, dvs. et 4-årigt forløb
  • Supplerende undervisningstimer ved fravær grundet Team Danmark-aktiviteter
  • Godskrevet fravær for aktiviteter i Team Danmark regi
  • Støtte og vejledning fra Øregårds Team Danmark-koordinator
  • Morgentræning tirsdag og torsdag morgen
  • Fri afbenyttelse af Øregårds styrketræningslokale
  • Deltagelse i arrangementer med eliteidrætsfolk og eliteidrætseksperter
  • Et stort og velfungerende eliteidrætsmiljø med med ligesindede eliteidrætselever


Denne ordning er for dig, der dyrker eliteidræt på absolut topniveau i Danmark og internationalt. Som Team Danmark-elev kan du enten vælge mellem de tre Team Danmark-studieretninger Team Danmark Science, Team Danmark Krop og liv og Team Danmark IPØ, hvor der bliver taget særlige skemamæssige hensyn til fx. morgentræning og fordeling af fag, eller frit vælge mellem alle andre studieretninger, hvor du følger klassens almindelige skema, men med hensyntagen til dine sportslige aktiviteter. Klik HER for at se en oversigt over fordelingen af timer på de tre Team Danmark-studiretninger på hhv. den 3- og 4-årige ordning i skoleåret 19/20 og 20/21.

Hvis du har spørgsmål, er du er altid velkommen til at kontakte Team Danmark-koordinator Line Birch Overby på ov@orgd.dk. Du kan også læse mere om Team Danmark på Øregård HER.

Gentofte-ordningen

Gentofte-ordningen

Det kan være en stor udfordring for dig, der er et ambitiøst talent, at få hverdagen med sport og uddannelse til at hænge sammen. På Øregård arbejder vi derfor sammen med Gentofte Kommune for at sikre dig de allerbedste betingelser og rammer. Sammen sikrer vi, at du kommer sikkert igennem din uddannelse, mens du passer din træning og dine sportslige ambitioner.

Vi tilbyder morgentræning varetaget af dygtige og certificerede trænere samt fleksibilitet i forbindelse med stævner og træningslejre. Du vil få tilbudt en idrætskoordinator, coachingforløb og fysioterapeut.

Denne ordning er for dig, der dyrker elitesport på nationalt og internationalt niveau. Du er fx inde omkring udvalgshold, landholdshold eller deltager i internationale konkurrencer.

Sådan ansøger du

Sådan ansøger du

Alle eliteidrætselever – både med og uden Team Danmark-godkendelse – søger optagelse gennem optagelse.dk på helt almindelig vis. Du skal blot huske at skrive i notefeltet i din ansøgning, at du ansøger om optagelse på en af vores eliteidrætsordninger. Du skriver f.eks.: ”Jeg ønsker optagelse på Team Danmark-ordningen med fodbold som idrætsgren”.

Alle Team Danmark-elever og elever på Gentofte-ordningen, der er gymnasieegnede, er sikre på at blive optaget på Øregård Gymnasium uanset bopæl – og husk, at Øregård kun ligger fem minutter fra Hellerup st.

Har du spørgsmål til ansøgningen, er du meget velkommen til at kontakte Team Danmark- og eliteidrætskoordinator Line Birch Overby på ov@orgd.dk.